02188247024

عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور چیست؟
عوارض خروج ، نوعی هزینه است که تحت نام های متفاوت ، توسط یک کشور زمانی که یک فرد در حال خروج از کشور است ، از او اخذ می شود . این در حالی است که در بسیاری از کشور ها چنین عوارضی وجود ندارد و در بعضی کشورها هم فقط عوارض پرواز می گیرند که در قیمت بلیط هواپیما گنجانده می شود ، در بعضی کشورهای کم تعداد ، علاوه بر عوارض پرواز ، عوارض خروج نیز از شهروندان خود می گیرند . همانند ایران و ترکیه . گاهی اوقات و بعضاً این عوارض فقط شامل مرز هوایی می شود و گاهی شامل مرزهای آبی و زمینی هم هست که مسافران هنگام خروج از کشور مبلغی را در فرودگاه یا دیگر مبادی خروجی پرداخت می کنند .
عوارض خروج از ایران
پیش از انقلاب 57 ، عوارض خروج از ایرانیان دریافت نمی شد ، اما پس از شروع جنگ ایران‌-‌عراق دولت وقت ، برای جبران بعضی هزینه ها ، عوارض خروج را به قوانین کشور اضافه کرد . این قانون در سال 1364 تصویب شد و به موجب این قانون :
دولت مکلف است از هر مسافری که با گذرنامه دولت جمهوری اسلامی ایران ، به خارج از کشور مسافرت می نماید ، برای اولین بار در هر سال مبلغ پنجاه هزار (50.000) ریال و برای بار دوم و بیشتر در همان سال برای هر نوبت مبلغ یکصد هزار (100.000) ریال ، تحت عنوان عوارض خروج از کشور اخذ و به حساب درآمد عمومی کشور منظور نماید . این قانون هر سال توسط دولت های وقت در لایحه‌های مربوط به بودجه تاکنون تکرار شده است . نرخ عوارض خروج از کشور هرسال توسط دولت و در قانون بودجه جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی اعلام می شود . در پیش بینی بودجه سال 1397 دولت مبلغ عوارض خروج از کشور را برای سفر اول از 75 هزار تومان ، به 220 هزار تومان افزایش داده است و تا تاریخ بیستم (20ام) فروردین ماه 1397 اعمال می شود ، و همچنین بر این اساس ، در سفر دوم به خارج از کشور در همان سال ، 50 درصد این مبلغ بیشتر می‌شود و برای بار سوم و سفرهای بیشتر نیز این مبلغ به صد‌ در صد ، معادل 440 هزار تومان افزایش می یابد . معمولا مبلغ پیشنهادی و اعلام شده توسط سازمان بودجه ، در ابتدا باید به تصویب مجلس برسد و بعد از تصویب اعمال شود .
نکته‌1: تعدد سفر و سن مسافرین تأثیری روی مبلغ عوارض ندارد .
نکته‌2: سفرهای زیارتی شامل 50 درصد تخفیف در پرداخت عوارض می باشد .
نکته‌3: دارندگان گذرنامه های سیاسی و خدمت ، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی ، دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجوئی) ، بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام می گردند ، دارندگان پروانه گذر مرزی و جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام می شوند ، همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور دارای کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی ، از پرداخت عوارض خروج از کشور مستثنی هستند.

 

Call Now Buttonتماس با ما