مسیر مهاجرت
- مرحله 1 تماس با مشاوران
- مرحله 2 مشاوره ی تخصصی
- مرحله 3 تنظیم قرار داد
- مرحله 4 تکمیل و ارسال مدارک
- مرحله 5 دریافت پذیرش
- مرحله 6 دریافت ویزا
- مرحله 7 سفر به سلامت!
1.مهاجرت تحصیلی چیست
مهاجرت تحصیلی، همانطور که از نامش به خوبی پیداست، مهاجرت به شهر یا کشوری دیگر به منظور تحصیل است. امروزه بسیاری از دانشجویان از کشورهای مختلف برای مهاجرت تحصیلی به دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی اقدام میکنند. اگر شرایط مربوط به مهاجرت تحصیلی را داشته باشید، به شما ویزای تحصیلی تعلق خواهد گرفت
اگر شما هم متقاضی مهاجرت از طریق تحصیل هستید و به دنبال مشاوره مهاجرت تحصیلی هستید، به شما پیشنهاد می کنم این مقاله را با دقت مطالعه کنید.
دلایل مهاجرت دانشجویان چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود مهاجرت دانشجویی و تحصیل در خارج از کشور بسیار محبوب شود. این دلایل برای اکثر دانشجویان بین المللی، شامل جذابیت زیاد ترکیبی از آموزش با کیفیت بالا، تجربه یک فرهنگ جدید و غالباً زبان دوم، کسب ذهنیت جهانی و گسترش چشم اندازهای شغلی آینده است.
برای برخی، چشم انداز ترک خانه و رفتن به سمت ناشناخته ها دلهره آور است. اما تحصیل در خارج از کشور نیز یک چالش هیجان انگیز است که اغلب منجر به بهبود فرصت های شغلی و درک وسیع تری از نحوه کار جهان می شود.
نوع تجربه شما در طول مدت اقامت در خارج از کشور بسته به جایی که می روید بسیار متفاوت خواهد بود. بنابراین سعی کنید حتماً مقصد تحصیلی خود را بر اساس علایق شخصی و همچنین شهرت علمی کشور انتخاب کنید.
راحت ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی کدام است؟
گفته می شود، یکی از عوامل تعیین کننده هنگام برنامه ریزی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور این است که آیا این کشور مهاجرت آسان را به دانشجویان بین المللی ارائه می دهد یا خیر؟
در حال حاضر، پنج کشور که برترین مقاصد مهاجرت از طریق تحصیل هستند و مهاجرت به آن ها نسبتا آسان است، عبارتند از کانادا، آلمان، استرالیا، ایرلند و نیوزلند که شرایط مهاجرت تحصیلی خاص خود را دارند
آمار و ارقام مهاجرت تحصیلی به خارج از ایران
کشورهای OECD تقریباً ۸۵٪ دانشجویان خارجی جهان را در خود جای داده اند که اکثر آنها فقط در ۶ کشور متمرکز هستند. آمریکا ۲۱٫۴٪، انگلیس ۱۲٫۶٪، فرانسه ۸٫۸٪، استرالیا ۷٫۶٪، آلمان ۷٫۴٪ و ژاپن۴٫۵٪ را به خود اختصاص داده است. آسیای شرقی و اقیانوس آرام در صدر لیست اعزام دانشجو قرار دارند و ۲۹٪ از کل دانشجویان بین المللی آموزش عالی را به خود اختصاص داده اند. دانشجویان چین ۱۵٪ از این کل را تشکیل می دهند. آمریکای شمالی و اروپای غربی ۱۸٪، سپس اروپای مرکزی و شرقی ۱۱٪، جنوب و غرب آسیا ۹٪، کشورهای عربی ۷٪ و آفریقا ۵٫۸٪ از کل دانشجویان بین المللی را تشکیل می دهند.
به صورت میانگین در حدود ۱۰ درصد از دانشجویان رشته های پزشکی در دانشگاه های ایران، مهاجرت تحصیلی کرده اند. در حال حاضر در حدود ۳ میلیون دانشجو برای ادامه تحصیل، کشورهای دیگر را انتخاب نموده و در برترین دانشگاه های دنیا مشغول به تحصیل می باشند. پیش بینی می شود تا ۵ سال آینده آمار مهاجرت تحصیلی تا مرز ۷ میلیون نفر خواهد رسید.
مزایای مهاجرت تحصیلی
مزایای این مدل از مهاجرت راحتی و سرعت آن می باشد زمانی که افراد به کشور دیگری از روش مهاجرت تحصیلی اقدام می کنند. افراد می توانند در آن کشور در حالی که مشغول به تحصیل هستند، مشغول به کار هم شوند. مهاجرت جهت تحصیل در کشور های خارجی دارای معایب و مزایایی است که باید قبل از اقدام آن ها را بررسی کرد.
مزایا:
- آشنا شدن با آداب و رسوم کشور های مختلف جهان از طریق افراد مهاجر
- آشنایی با زبان های مختلف
- برخورد با افراد مختلف و رشد روابط اجتماعی
- ارتقاء سطح تحصیلات و اطلاعات علمی
- آشنایی با روش های جدید زندگی
- مستقل شدن از نظر مالی و شخصیتی
- آینده شغلی بهتر از طریقمهاجرت تحصیلی
بهترین دانشگاه در کدام کشور هست؟
سایت QS، بهترین دانشگاه های دنیا را از لحاظ مختلف مورد بررسی قرار داده است ولی رتبه بندی دانشگاه به عنوان انتخاب برترین دانشگاه متناسب با دانشجویان نمی باشد. انتخاب برترین دانشگاه و کشور متناسب با شرایط آموزشی، مالی و خواسته های فرد میسر است. روند اخذ پذیرش در بیشتر کشورها یکسان بوده و هر دانشگاه به صورت مجزا شرایط پذیرش را در وب سایت رسمی خود منتشر کرده است.
نحوه درخواست برای مهاجرت تحصیلی در هر دانشگاه و دوره دارای الزامات ورودی متفاوت است و دانشجویان برای اخذ پذیرش متناسب با دانشگاه مورد نظر اقدامات لازم را انجام می دهند
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی
در اینجا لیستی از مدارکی که هنگام درخواست برای تحصیل در خارج از کشور به آنها نیاز خواهید داشت را با یکدیگر بررسی میکنیم. درخواست مهاجرت تحصیلی مهمترین مرحله سفر شماست؛ بنابراین برنامهریزی قبلی بسیار مهم است. اینکه از ماهها قبل شروع به کار کنید و از پذیرش در مؤسسه یا دانشگاه مورد نظر خود در کشور مقصد، مطمئن شوید. مدارکی که برای اخذ پذیرش در دانشگاههای خارج از کشور به آنها نیاز دارید عبارتند از:
- فرم درخواست ویزای تحصیلی
فرم درخواست، مهمترین سندی است که تمام جزئیات شخصی و حرفهای شما را شامل میشود. بنابراین باید آن را با دقت و با اطلاعات صحیح پُر کنید و همیشه قبل از ارسال، آن را بررسی کنید.
- بیانیهی هدف (SOP)
بیانیهی هدف، مهمترین مؤلفه درخواست شما محسوب میشود و بیشتر در مورد سوابق شما، دلیل پیگیری برنامه شما در دانشگاه اعلام شده و اهداف شغلی شما صحبت میکند. زمان زیادی را برای نوشتن آن صرف کنید؛ زیرا تنها چیزی است که به درخواست شما کمک میکند تا در بین هزاران کاندید برجسته شوید.
- ریز نمرات تحصیلی
ریز نمرات تحصیلی، اساساً سوابق تحصیلی شما محسوب میشوند و شبیه به یک برگه نمرهی تلفیقی مانند است که به راحتی از مؤسسه یا دانشگاه قبلی شما در دسترس است و شامل تمام دروسی است که با نمرات، واحدها و مدرک دریافت کردهاید.
- توصیهنامه (LOR)
LOR یک توصیهنامه آکادمیک از اساتید یا مدیران شماست که در مورد مهارتها، دستاوردها، تجربه و کمک به کالج یا سازمان حرفهای شما صحبت میکند. این نامه به شورای پذیرش امکان میدهد تا نگاهی به زندگی شما داشته باشد و بر این اساس در مورد پذیرش شما تصمیمگیری کند. این توصیهنامه به نوعی دانشجو بودن شما را نیز به اثبات میرساند.
- رزومه (CV)
CV یا رزومه، نگاهی جامع از جدول زمانی آکادمیک و حرفهای شما ارائه میدهد. مطمئن شوید که در مورد تمام مدارک تحصیلی، گواهینامهها، دورههای کارآموزی و تجربهی کاری مرتبط خود، صحبت میکنید، اما یادتان نرود که در بیان مطالب زیادهروی نکنید. این ایدهی خوبی است که پیشنویس را توسط مشاور IDP خود اجرا کنید.
- نمرات آزمون زبان
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، نمرات شما بر روی شانس شما برای ورود به دانشگاه یا کالج مورد نظر تأثیرگذار است. بنابراین ارسال نمرات آزمون به همراه درخواست الزامی است. اکثر کشورها و مؤسسات از شما نمرات آزمونهای مهارت زبان انگلیسی مانند آیلتس (سیستم بینالمللی آزمون زبان انگلیسی) را درخواست میکنند تا اطمینان حاصل نمایند که علاوهبر توانایی مکالمه، میتوانید به زبان انگلیسی بخوانید، بنویسید و صحبت کنید. حتی براساس انتخاب کشور و مؤسسه یا دانشگاه انتخابی، ممکن است از شما خواسته شود در آزمونهای استاندارد عمومیتری مانند SAT یا GRE شرکت کنید.
- انگیزهنامه (SOP)
برخی از دانشگاهها ممکن است از شما بخواهند که مقالهای برای تحصیل در خارج از کشور ارسال کنید تا مطمئن شوند که در مورد برنامههای تحصیلی جدی هستید. این مقاله میتواند فرصتی عالی برای ایجاد یک تأثیر اولیه بیعیب و نقص به مدیریت دانشگاه باشد و نشان دهد که شما آماده و مصمم هستید که دوره مذکور را در مؤسسه یا دانشگاه آنها دنبال کنید.
- اصل پاسپورت، شناسنامه، کارت ملی و عکس
داشتن پاسپورتی با اعتبار حداقل شش ماه پس از تاریخ بازگشت برنامهریزی شده ضروری است. در صورتی که پاسپورت ندارید یا در شرف انقضا است، در اسرع وقت برای آن درخواست دهید یا آن را تمدید کنید. حتماً اصل شناسنامه، کارت ملی و نیز دو قطعه عکس ۴*۳ رنگی خود را با پسزمینه سفید به همراه داشته باشید.
مدارکی که به آن اشاره شد برای اخذ پذیرش در دانشگاههای خارج از کشور بود، اما برای مهاجرت تحصیلی به ویزای تحصیلی هم نیاز دارید که مدارک مورد نیاز برای دریافت آن عبارتند از:
- پرداخت قسمتی از شهریهی تعیین شده از سوی دانشگاه
- اصل شناسنامه و کارت ملی والدین (در صورت تأهل شناسنامه همسر همراه سند ازدواج)
- ارائه مدارک نشاندهنده تمکن مالی به منظور پرداخت هزینههای تحصیل و گذراندن زندگی (شامل نامهای از سوی حامی مالی که بیانگر تقبل هزینههای دانشجو باشد، نامهی بانکی، گردش حساب ۳ الی ۶ ماه اخیر، اسناد مربوط به منزل، اجارهنامه، اسناد ثبتی شرکتی و …)
- صفحات مربوط به مهر ورود و خروج و نیز ویزاهای سابق متقاضی در صورت وجود