02188247024

تحصیل در کانادا

تحصیل در کانادا

طبق آخرین رده‌بندی US NEWS کانادا چهارمین سیستم آموزشی برتر دنیا را در اختیار دارد. مهاجرپذیری کانادا هم بسیار بالا است و در حال حاضر ۲۳ درصد جمعیت این کشور را مهاجران تشکیل می‌دهند. از نظر هزینه‌های زندگی و تحصیل هم کانادا در بین کشورهای انگلیسی‌زبان، ارزان‌ترین گزینه مهاجرت تحصیلی به‌حساب می‌آید. با توجه به نرخ پایین بیکاری کانادا (۵ درصد) پیدا کردن کار بعد از تحصیل و رسیدن به اقامت دائم کانادا کار سختی نیست. اگر به تحصیل در کانادا علاقه دارید کافی است اطلاعات خود را در فرم مشاوره رایگان وارد کنید تا با شما تماس بگیریم و مسیر مهاجرت تحصیلی را به‌صورت رایگان برای شما توضیح دهیم.

مختصری درباره کانادا

  • زبان رسمی: انگلیسی، فرانسوی (استان کبک)
  • دین رسمی: ندارد
  • حکومت: فدرال پارلمانی و پادشاهی مشروطه
  • جمعیت: ۳۹,۲ میلیون نفر
  • تراکم جمعیت: ۴,۲ نفر بر کیلومتر مربع
  • مسافت تا ایران: ۹,۹۸۱ کیلومتر (پرواز ۱۶ ساعته)
  • اختلاف زمانی با ایران: هشت ساعت و ۳۰ دقیقه (ساعت پنج بعدازظهر شنبه در ایران معادل ساعت هشت صبح شنبه در اتاوا است)

 

چرا باید برای ادامه تحصیل کانادا را انتخاب کنیم؟

چرا تحصیل در کانادا علاقه‌مندان زیادی دارد؟ این کشور با ارائه آموزش سطح بالا و فرصت‌های کاری پرشمار پس از تحصیل، آينده دانشجویان را تضمین می‌کند. در ادامه به سوال «چرا کانادا» جواب دقیق‌تری می‌دهیم:

  • سطح بالای آموزش: بر اساس رده‌بندی US News کانادا چهارمین سیستم آموزشی برتر دنیا را در اختیار دارد. علاوه بر این، کانادا ۲۲ نماینده در رده‌بندی دانشگاه‌های جهان توسط QS و ۳۱ نماینده در رده‌بندی دانشگاه‌های جهان توسط THE دارد. مدرک دانشگاه‌های این کشور برای کار در نقاط مختلف جهان معتبر است.
  • امکان اخذ فاند: دولت کانادا بودجه قابل‌توجهی را به حمایت از فعالیت‌های پژوهشی اختصاص داده است؛ در همین راستا با ارائه طرح تحقیقاتی خوب به استاد مربوطه می‌توانید فاند دریافت کرده و هزینه‌های زندگی خود را از همین طریق پوشش دهید.
  • ارزان‌ترین کشور انگلیسی‌زبان: اگر به تحصیل در کشورهای انگلیسی‌زبان علاقه دارید، کانادا ارزان‌ترین گزینه برای شما است. بر اساس مقاله سایتStudy International، شهریه دانشگاه‌های کانادا به‌طور میانگین ۵۸ درصد کمتر از شهریه دانشگاه‌های آمریکا است (حدود ۴۰۰۰ دلار آمریکا اختلاف وجود دارد).
  • فرصت‌های کار پس از تحصیل: کانادا با نرخ بیکاری ۵ درصد و ایجاد بیش از ۱۰۰ هزار شغل جدید در سال، یکی از بهترین کشورهای دنیا برای زندگی پس از تحصیل به‌حساب می‌آید. تحصیل در کانادا آینده شغلی شما را هم تا حدود زیادی تضمین خواهد کرد.

 

شرایط تحصیل در کانادا

اکثر دوره‌های تحصیلی در کانادا به زبان انگلیسی و برخی نیز به زبان فرانسوی ارائه می‌شوند. درادامه، شرایط تحصیل در هریک از مقاطع تحصیلی در کانادا را توضیح می‌دهیم.

تحصیل در کانادا مقطع کارشناسی

دوره کارشناسی کانادا یک دوره چهار ساله است. برای اخذ پذیرش مقطع کارشناسی از دانشگاه‌های کانادا تمکن مالی اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چرا که برنامه‌هایی مثل تحصیل فول فاند و بورسیه تحصیلی کانادا در این مقطع بسیار محدودند. شرایط تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا عبارتند از:

  • حداقل معدل قابل قبول برای دانشگاه‌های برتر: ۱۵
  • نمره آیلتس: حداقل ۶

 

تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

متقاضیان تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کانادا می‌توانند علاوه‌بر تخفیف شهریه، از فاند و بورسیه تحصیلی هم برخوردار شوند. اگر معدل بالا دارید می‌توانید برای تخفیف شهریه اقدام کرده و در صورت تایید شدن طرح تحقیقاتی توسط استاد می‌توانید فاند بگیرید. شرایط اخذ پذیرش تحصیلی برای مقطع کارشناسی ارشد کانادا عبارتند از:

  • حداقل معدل قابل قبول برای دانشگاه‌های برتر: ۱۴/۵
  • نمره آیلتس حداقل ۶/۵ (حداقل ۶ از هر مهارت)

تحصیل در کانادا در مقطع دکتری

برای اخذ پذیرش دکتری کانادا می‌توانید از فاند و بورسیه تحصیلی استفاده کرده و تحصیل رایگان در کانادا را تجربه کنید. برای این کار لازم است سابقه تحقیقاتی (مقاله ISI) و پروپوزال خوب ارائه کنید.

  • حداقل معدل قابل قبول برای دانشگاه‌های برتر: ۱۶
  • نمره آیلتس حداقل ۶/۵ (حداقل ۶ از هر مهارت)
  • داشتن مقاله ISI

 

مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا

علاقه‌مندان تحصیل در کانادا بعد از انتخاب این کشور لازم است این مراحل را با موفقیت پشت سر بگذرانند تا مجوز تحصیل در کانادا برایشان صادر شود.

مرحله اول: پیدا کردن دانشگاه مناسب

قبل از هر چیز لازم است دانشگاه مورد نظر خود را برای اخذ پذیرش مشخص کنید. در کانادا فقط دانشگاه‌های عضو DLI یا Designated Learning Institutions می‌توانند دانشجوی خارجی بگیرند. پس حتما برای پیدا کردن دانشگاه مورد نظرتان به این نکته دقت کنید. علاوه بر این لازم است دقت داشته باشید که حداقل شرایط تعیین شده توسط دانشگاه برای صدور پذیرش (مثل نمره زبان یا شرط معدل)، با شرایط شما هم‌خوانی داشته باشد. کارشناسان باتجربه ما پس از بررسی شرایطتان، به شما می‌گویند برای تحصیل در کدام دانشگاه‌های کانادا شانس دارید.

مرحله دوم: تکمیل مدارک

پس از اینکه یک دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کردید، نوبت به درخواست پذیرش از آن دانشگاه می‌رسد و برای درخواست پذیرش لازم است مدارک مورد نیاز را جمع‌آوری کنید. این مدارک عبارتند از: سوابق تحصیلی، ریزنمرات، توصیه‌نامه، انگیزه‌نامه، رزومه کار مرتبط با رشته (در صورت وجود)، مدرک زبان، مدارک شناسایی و طرح تحقیقاتی یا پروپوزال برای متقاضیان تحصیل مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کانادا. این مدارک لازم است به‌صورت ترجمه شده برای دانشگاه مورد نظر ارسال شوند. ارسال مدارک برای تحصیل در کانادا به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. ما برای تکمیل مدارک طبق استانداردهای دانشگاه کنار شماییم.

نکته مهم: متقاضیان تحصیل ارشد و دکتری باید با یکی از اساتید دانشگاه مقصد به توافق برسند و بعد شروع به جمع‌آوری و ترجمه مدرک کنند.

مرحله سوم: اقدام برای ویزا

دانشگاه مورد نظر مدارک شما را بررسی می‌کند و در صورتی که صلاحیت شما برای تحصیل در آن دانشگاه قابل تایید باشد، نامه پذیرش برایتان صادر خواهد شد. در این مرحله شما باید نامه پذیرش را در کنار سایر مدارک لازم به سفارت کانادا ارائه کرده و منتظر جواب ویزا بمانید. از مدارک مهم و تاثیرگذار این مرحله می‌توان به تمکن مالی، گواهی مسکن و انگیزه بازگشت اشاره کرد. شما باید به دولت کانادا اثبات کنید که توانایی پرداخت هزینه‌های لازم برای زندگی و تحصیل در کانادا را دارید و همچنین بعد از تحصیل به ایران باز خواهید گشت. اگر افسر سفارت قانع نشود که شما بعد از تحصیل به ایران برمی‌گردید، احتمال ریجکتی ویزای شما بالا می‌رود..

مرحله چهارم: انگشت نگاری و پیکاپ ویزا سفارت کانادا

در صورتی که مدارکتان مورد تایید سفارت باشد، مرحله بعدی گرفتن وقت انگشت‌نگاری از مرکز VAC خواهد بود. این مراکز در ایران وجود ندارند و برای همین انگشت نگاری ایرانیان در ترکیه، امارات یا ارمنستان انجام می‌شود. در این مرحله معمولا افسر سفارت از شما سوالاتی می‌پرسد تا از درست بودن مدارک شما و سطح زبانتان اطمینان حاصل کند. در نهایت لازم است با خدمات پیکاپ ویزا، ویزای خود را از سفارت کانادا دریافت کنید. ما در سیم آخر خدمات پیکاپ ویزا را برای متقاضیان انجام می‌دهیم.

مرحله پنجم: فعال کردن اقامت تحصیلی

پس از قبولی ویزا، مدرکی تحت عنوان POE برای شما صادر می‌شود که مجوز ورودتان به خاک کانادا است. این مدرک برای ورود به کانادا بسیار مهم خواهد بود. پس از ورود به کانادا و مستقر شدن در خوابگاه یا هر نوع مسکن دیگر، نوبت به فعال کردن اقامت تحصیلی می‌رسد. برای این کار لازم است مدارک مربوط به پذیرش و ویزای خود را به اداره اقامت کانادا ببرید. علاوه بر این لازم است مجوز تحصیل (Study Permit) خود را در این مرحله فعال کنید. بعد از انجام این مراحل می‌توان گفت پروسه مهاجرت تحصیلی به کانادا برای شما به پایان رسیده و تا پایان تحصیل خود اجازه اقامت در کانادا دارید.

 

به طور خلاصه مراحل پروسه مهاجرت تحصیلی به کانادا به این ترتیب است:

  1. انتخاب یک دانشگاه یا کالج مناسب
  2. پیدا کردن یک استاد در آن دانشگاه (برای ارشد پژوهش‌محور و دکتری)
  3. تکمیل مدارک و ترجمه آن‌ها
  4. ارسال مدارک برای دانشگاه
  5. ارسال مدارک برای سفارت
  6. مراجعه به یک مرکز VAC و انجام انگشت‌نگاری
  7. گرفتن ویزا به‌صورت غیرمستقیم (پیکاپ ویزا)
  8. سفر به کانادا
  9. فعال‌سازی اقامت تحصیلی از طریق گرفتن مجوز تحصیل (Study Permit)

 

تحصیل در کانادا بدون محدودیت سنی

مهاجرت تحصیلی به کانادا از دبستان تا دکتری ممکن است. البته لازم است توجه داشته باشید که کمک هزینه های تحصیل در کانادا که توسط دولت یا مراکز آموزشی پرداخت می‌شوند، به مقاطع دانشگاهی اختصاص دارند. اگر شما بتوانید برای یکی از مقاطع دانشگاهی پذیرش کانادا را بگیرید، فرزندان شما امکان تحصیل رایگان در مدارس کانادا را خواهند داشت.

شرایط تحصیل در مدارس و دانشگاه های کانادا بدون مدرک زبان (آیلتس)

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان غیرممکن نیست؛ اما کار راحتی هم نخواهد بود. چرا که اکثر مراکز آموزشی کانادا روی ارائه مدرک زبان با نمره بالا (مثلا آیلتس ۶ و بالاتر) تاکید ویژه دارند. با این وجود بعضی از افراد با دریافت ویزای کاندیشنال یا مشروط کانادا وارد این کشور شده و متعهد می‌شوند سطح زبان خود را بعد از ورود به کانادا، به سطح مورد تایید دانشگاه برسانند. برای این کار دانشجو باید وارد یکی از کالج‌های کانادا شده و حداقل دو ترم تحصیل کند تا به سطح مورد نظر برسد. لازم است توجه داشته باشید که بدون مدرک زبان، شانس بسیار کمی برای اخذ پذیرش دانشگاه‌های برتر کانادا خواهید داشت. تعدادی از دانشگاه‌های کانادا که برای صدور پذیرش از شما مدرک زبان نمی‌خواهند را در ادامه آورده‌ایم:

  • دانشگاه Winnipeg
  • دانشگاه Brock
  • دانشگاه ساسکچوان
  • دانشگاه Cambrian
  • دانشگاه Okangan

 

شهریه مقاطع مختلف تحصیلی کانادا

همانطور که گفتیم کانادا از نظر هزینه‌های تحصیلی در بین کشورهای انگلیسی‌زبان، ارزان‌ترین گزینه به‌حساب می‌آید. شهریه دانشگاه‌های کانادا در حال حاضر به‌طور میانگین ۳۰ هزار دلار کانادا برای مقطع کارشناسی و ۲۰ هزار دلار کانادا برای مقطع ارشد و دکتری است. البته فراموش نکنید که کانادا با ارائه سوابق تحصیلی خوب و معدل بالا، تا ۱۵ هزار دلار کانادا به شما تخفیف شهریه می‌دهد. هزینه تحصیل در مدارس کانادا را در ادامه به‌تفکیک استان مشاهده می‌کنید:

 

اگر بخواهید فرزندتان در مدارس خصوصی تحصیل کند، باید چیزی بین ۳۰ تا ۸۰ هزار دلار کانادا هزینه کنید. البته فراموش نکنید که با ویزای تحصیلی، فرزندان شما امکان تحصیل رایگان در کانادا را تا ۱۸ سالگی خواهند داشت.

تحصیل رایگان در کانادا

کانادا نسبت به سایر کشورهای انگلیسی‌زبان، تحصیل ارزان‌تری دارد؛ اما باز هم در حالت عادی تحصیل در کانادا رایگان نیست. کسانی که متقاضی تحصیل مقاطع دانشگاهی در کانادا هستند می‌توانند با ارائه معدل خوب، از تخفیف شهریه (تا سقف ۱۵۰۰۰ دلار کانادا) استفاده کنند. راه‌های دیگری مثل اخذ تخفیف شهریه و فاند هم وجود دارد که در بخش بعد آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

بهترین روش‌ها برای کمک به تأمین هزینه‌های تحصیل در کانادا

همانطور که گفتیم تحصیل در کانادا رایگان نیست؛ اما با این روش‌ها می‌توانید هزینه تحصیل در کانادا را برای خود به حداقل برسانید:

اخذ تخفیف شهریه

یکی از طرح‌های حمایتی کانادا برای دانشجویان خارجی، تخفیف شهریه است. اگر معدل کل خوبی دارید می‌توانید تا سقف ۱۵ هزار دلار کانادا تخفیف شهریه دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر فرم درخواست مشاوره رایگان سیم‌آخر را تکمیل کنید.

اخذ فاند تحصیلی

همانطور که گفتیم، دولت کانادا بودجه ویژه‌ای را به پژوهش‌های دانشگاهی اختصاص داده است. در همین راستا اگر زمینه تحقیقاتی شما مورد تایید یکی از اساتید کانادایی باشد، می‌توانید برای تحصیل دکتری در کانادا فاند تحصیلی دریافت کرده و هزینه‌های تحصیل و زندگی را پوشش دهید.

 

کار دانشجویی

طبق آخرین تغییرات قوانین در کانادا، دانشجویان اجازه کار تمام‌وقت دارند. این قانون در حال حاضر تا دسامبر ۲۰۲۳ معتبر است. در کشورهای اروپایی دانشجو فقط تا سقف ۲۰ ساعت در هفته اجازه‌ کار دارد. با کار تمام‌وقت هم می‌توانید رزومه خود را قوی‌تر کنید و هم درآمد خوبی برای جبران هزینه‌های تحصیل در کانادا داشته باشید.

تحصیل رایگان در کانادا

تحصیل در کانادا کاملا رایگان نیست اما با استفاده از این موارد می‌توانید کمک‌هزینه تحصیل و زندگی در کانادا دریافت کنید.

اسکالرشیپ و فاند (Scholarship – Fund)

دانشگاه‌های کانادا در راستای جذب دانشجویان مستعد خارجی، به کسانی که سوابق تحصیلی و پژوهشی درخشانی دارند فاند یا اسکالرشیپ اختصاص می‌دهد. این کمک‌هزینه معمولا به رشته‌هایی تعلق می‌گیرد که تقاضای بازار کار کانادا برای آن‌ها بالا است. برای مثال در حال حاضر برای پذیرش گرفتن از رشته‌های مرتبط با هوش مصنوعی و علم داده در کانادا می‌توانید با ارائه رزومه خوب و توصیه‌نامه از اساتید معتبر، فاند قابل توجهی دریافت کنید. این فاند معمولا هزینه‌های تحصیل و زندگی شما را پوشش می‌دهد.

بورسیه (Grant)

بورسیه یا گرنت یکی دیگر از کمک‌هزینه‌های قابل اخذ در کانادا است. تفاوت بورسیه و فاند در این است که کمیته بورسیه دانشگاه‌ علاوه بر شرایط تحصیلی شما، شرایط خانوادگی‌تان را هم بررسی خواهد کرد. در واقع بورسیه بیشتر برای دانشجویان بااستعدادی است که به‌دلیل شرایط خانوادگی نمی‌توانند ادامه تحصیل دهند.

وام دانشجویی

دانشجویان (صرف‌نظر از ملیت یا سایر شرایط) می‌توانند پس از شروع تحصیل در کانادا برای تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی خود از وام دانشجویی استفاده کنند. بدیهی است که بر خلاف دو مورد قبلی، وام دانشجویی نیاز به بازپرداخت دارد.

تحصیل در کالج‌های کانادا

کالج‌های کانادا یک‌سری مرکز آموزشی هستند که معمولا دوره کاردانی یا فوق‌دیپلم ارائه می‌دهند؛ البته بعضی از کالج‌های کانادا دوره یک‌ساله فوق‌لیسانس هم دارند. شهریه کالج در مقایسه با دانشگاه‌های کانادا پایین‌تر است. بعضی از کالج‌های کانادا برای پذیرش دانشجویان شرط معدل ۱۴ دارند. هر چه معدل شما بهتر باشد شانس اخذ پذیرش از کالج‌های سطح بالاتری را خواهید داشت. کالج هامبر کانادا به‌عنوان یکی از بهترین کالج‌های این کشور شناخته می‌شود.

 

تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

کانادا از نظر سطح بالای سیستم آموزشی شهرتی جهانی دارد. دانشگاه‌های این کشور با تمرکز روی پژوهش کاربردی و با بهره‌مندی از اساتید بین‌المللی، بستری مناسب را برای پیشرفت دانشجویان فراهم کرده‌اند. بهترین دانشگاه های کانادا در سال ۲۰۲۲ به ترتیب رتبه جهانی عبارتند از:

رتبه در کانادا نام دانشگاه رتبه جهانی
۱ University of Toronto ۲۵ مشترک
۲ McGill University ۳۱ مشترک
۳ University of British Colombia ۴۵
۴ Université de Montréal ۱۱۸
۵ University of Alberta ۱۱۹
۶ McMaster University ۱۴۴
۷ University of Waterloo ۱۶۶ مشترک
۸ Western University ۲۰۳ مشترک
۹ Queen’s University ۲۴۶ مشترک
۱۰ University of Calgary ۲۴۶ مشترک

 

شرط معدل برای تحصیل در کانادا چقدر است؟

یک شرط معدل ثابت برای تمام دانشگاه‌های کانادا وجود ندارد؛ با این وجود اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های برتر کانادا را داشته باشید شرط معدل وجود دارد و به شرح زیر است:

کارشناسی: ۱۵

کارشناسی‌ارشد: ۱۴/۵

دکتری: ۱۶

برای تحصیل در سایر دانشگاه‌های کانادا می‌توانید با معدل‌های پایین‌تر هم اقدام داشته باشید. به‌طور کلی برای تحصیل در کانادا، نمره زبان و تمکن مالی از سایر موارد مهم‌تر است.

چگونه با معدل پایین در کانادا تحصیل کنم؟

مهاجرت تحصیلی به کانادا با معدل پایین غیرممکن نیست؛ اما لازم است توجه داشته باشید که دانشگاه‌های برتر کانادا شرط معدل دارند. ما شرایط شما را بررسی می‌کنیم و با توجه به سوابق تحصیلی‌تان، به شما می‌گوییم برای کدام دانشگاه‌های کانادا شانس بهتری دارید. جبران معدل پایین برای تحصیل در کانادا با نمره زبان و تمکن مالی ممکن خواهد بود.

 

شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا چیست؟

اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید لازم است ابتدا شرایط خود را بسنجید و با شرایط لازم برای پذیرش دانشگاه مقصدتان مقایسه کنید. هر دانشگاه شرایط پذیرش خاص خود را از نظر معدل، نمره زبان و گاهی سوابق تحصیلی و پژوهشی دارد. ما در سیم آخر شرایط شما را کاملا رایگان بررسی کرده و با نیازمندی‌های دانشگاه تطبیق می‌دهیم. در جلسه مشاوره رایگان، کارشناس سیم‌آخر شما را در مورد کشورها و دانشگاه‌هایی که با شرایط شما تناسب دارند را به شما معرفی می‌کنند. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان را پر کنید.

شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا

بیشتر دانشگاه‌های کانادا برای فاصله یا گپ تحصیلی (فاصله موجود بین آخرین مقطع متقاضی تا درخواست پذیرش برای مقطع جدید) اهمیت قائل می‌شوند. برای همین هر مقطع شرایط سنی مخصوص‌به‌خود را دارد. البته وجود گپ تحصیلی با ارائه مواردی مثل سوابق تحقیقاتی یا نمره بالای زبان قابل جبران است. برای همین می‌توان گفت برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، محدودیت سنی وجود ندارد اما اگر سن شما با مقطع‌تان تناسب داشته باشد، شانس بیشتری خواهید داشت.

تمکن مالی لازم برای مهاجرت تحصیلی به کانادا

تمکن مالی لازم برای تحصیل در کانادا با توجه به هزینه یک‌سال زندگی دانشجویی در این کشور و هزینه‌های لازم برای تحصیل در دانشگاه مورد نظرتان تعیین می‌شود. هزینه زندگی دانشجویی رقم ثابتی است؛ در نتیجه متناسب با دانشگاهی که انتخاب می‌کنید، تمکن مالی لازم برای تحصیل شما در کانادا هم تغییر می‌کند.

آیا تحصیل رایگان در کانادا امکان پذیر است؟

برای تحصیل رایگان در کانادا می‌توانید از تخفیف شهریه تا سقف ۱۵۰۰۰ یورو در سال استفاده کنید. این تخفیف معمولا به کسانی ارائه می‌شود که معدل خوبی در زمان اخذ پذیرش ارائه کنند. تحصیل کانادا با استفاده از گرنت، بورسیه و فاند ارزان و گاهی رایگان می‌شود. با ارائه طرح تحقیقاتی خوب می‌توانید فاند بگیرید و هزینه‌های تحصیل و زندگی خود را کم کنید. علاوه بر این کانادا تنها کشوری است که در آن کار دانشجویی تمام‌وقت ممکن است. این یعنی همزمان با تحصیل می‌توانید کار تمام‌وقت داشته باشید و رزومه خود را قوی کنید و همچنین هزینه‌های زندگی و تحصیل را جبران کنید.

 

رشته های پرطرفدار برای تحصیل در کانادا کدام است؟

در حال حاضر ایرانیان بیشتر برای تحصیل رشته‌های زیر در کانادا اقدام می‌کنند:

  • محیط زیست: با توجه به اهمیت محیط زیست و مشکلات اقلیمی موجود، ظرفیت دانشگاه‌های بین‌المللی برای رشته محیط زیست در سال‌های اخیر روند رو به رشدی را تجربه کرده است. در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید برای تحصیل این رشته در کانادا فاند بگیرید.
  • رشته‌های مدیریت: رشته‌های مدیریتی همیشه اهمیت ویژه‌ای برای فضای آکادمیک دارند و فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها معمولا به موقعیت‌های شغلی خوبی می‌رسند. تقاضای موجود برای این رشته در بازار کار کانادا بسیار بالا است و برای همین رشته مدیریتی یکی از رشته های پرطرفدار برای تحصیل در کانادا به‌حساب می‌آید.
  • رشته‌های مهندسی: رشته‌هایی مثل مهندسی کامپیوتر، عمران، شهرسازی، مکانیک و برق، همیشه در بازار کار تقاضا دارند و برای همین افراد زیادی به تحصیل در این رشته‌ها علاقه‌مند می‌شوند. با داشتن یک طرح تحقیقاتی یا سابقه کاری خوب در کنار مدرک دیپلم ریاضی یا لیسانس، می‌توانید پذیرش رشته های مهندسی کانادا را بگیرید.
  • علوم کامپیوتر: این رشته در سال‌های اخیر هم از نظر پذیرش دانشگاهی و هم از نظر آینده شغلی وضعیت بسیار خوبی را پیدا کرده است. اگر به کار در زمینه‌هایی مثل یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و علم داده علاقه دارید، این رشته را به شما توصیه می‌کنیم.

 

 

کار دانشجویی در کانادا

طبق قوانین جدید (که تا دسامبر ۲۰۲۳ معتبر هستند) دانشجویان در کانادا می‌توانند همزمان با تحصیل به‌صورت تمام‌وقت کار کنند. برای کار دانشجویی در کانادا این گزینه‌ها پیش روی شما است:

  • کار در دانشگاه: شما می‌توانید به‌عنوان دستیار تدریس، دستیار پژوهش یا حتی مسوول کتابخانه، در دانشگاه مشغول‌به‌کار شده و درآمد کسب کنید. اگر آینده خود را در فضای آکادمیک می‌بینید و دوست دارید در نهایت به‌عنوان یک استاد دانشگاه یا پژوهشگر مشغول‌به‌کار شوید، کار در دانشگاه را به شما توصیه می‌کنیم. درآمد کار در دانشگاه نسبت به کار در شرکت‌های خارج از دانشگاه کمتر است اما در طرف مقابل، کار دانشگاهی برای رزومه آکادمیک شما بهتر است.
  • انجام کارهای عمومی: کارهایی مثل رانندگی، فروشندگی یا کار در کافه، به مهارت خاصی نیاز ندارند و در بعضی از مواقع درآمد خوبی را هم به‌همراه خواهند داشت. اگر از نظر تعاملات اجتماعی و تسلط به زبان انگلیسی وضعیت خوبی دارید، انجام این دسته از کارها را به شما توصیه می‌کنیم.
  • کار در شرکت‌ها: کانادا اقتصاد رو به رشدی دارد و تعداد زیادی کسب‌وکار جدید هر ماه در این کشور ایجاد می‌شوند. این شرکت‌ها به جذب نیروی کار جوان و مستعد علاقه دارند. در همین راستا گزینه‌های زیادی برای کار در شرکت‌های خارج دانشگاه پیش روی شما خواهد بود. اگر زمینه کاری شرکت مورد نظر با رشته تحصیلی شما مرتبط باشد، از این رزومه می‌توانید برای پیدا کردن کار پس از تحصیل در کانادا استفاده کنید و خیلی سریع به اقامت دائم و پاسپورت کانادا برسید.

 

روش پیدا کردن کار دانشجویی در کانادا

کانادا کشوری پیشرفته است و به همین خاطر پیدا کردن کار در این کشور کار چندان سختی نیست. شما می‌توانید از سایت‌های زیر برای پیدا کردن کار دانشجویی در کانادا استفاده کنید:

  • سایت و اپلیکیشن Indeed: این برند یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای پیدا کردن کار در سراسر جهان به‌حساب می‌آید. کانادا کشوری پیشرفته است و شرکت‌های کانادایی فرصت‌های شغلی خود را به‌صورت آنلاین آگهی می‌کنند؛ در نتیجه شما به‌راحتی می‌توانید صدها گزینه مختلف را در این پلتفرم بررسی کرده و با یکدیگر مقایسه کنید. در Indeed با چند کلیک می‌توانید با چندین کارفرما ارتباط بگیرید.
  • سایت و اپلیکیشن LinkedIn: همانطور که احتمالا این شبکه اجتماعی را می‌شناسید، LinkedIn یک پلتفرم برای دانشگاهیان و کارگران ماهر است. شما می‌توانید در صفحه لینکدین خود رزومه خود را به نمایش بگذارید و با کارفرمایان به‌صورت مستقیم ارتباط بگیرید یا آگهی‌های کاری را ورق بزنید.

 

اقامت پس از تحصیل در کانادا

یکی از دغدغه‌های مهم مهاجرت تحصیلی، اقامت پس از تحصیل در کشور مقصد است. اکثر متقاضیان مهاجرت تحصیلی می‌خواهند پس از تحصیل در کشور مقصدشان وارد بازار کار شده و درآمد خوبی کسب کنند. باید توجه داشت که پیدا کردن کار، تنها راه موجود برای تمدید اقامت پس از تحصیل در کانادا نیست. در ادامه انواع روش های تمدید اقامت پس از تحصیل در کانادا را بررسی می‌کنیم:

اخذ مجوز کار پس از تحصیل (PGWP)

دولت کانادا تا یک زمان مشخص پس از پایان تحصیل در این کشور، به شما زمان می‌دهد کار پیدا کنید. این زمان با توجه به مدت دوره تحصیلی شما تعیین می‌شود. کسانی که دوره تحصیلی آن‌ها در کانادا کمتر از هشت ماه زمان برده باشد نمی‌توانند از این مجوز استفاده کنند. این مجوز Post Graduate Work Permit یا مجوز کار پس از تحصیل نام دارد. اگر در مهلت تعیین شده بتوانید با یک کارفرما به توافق برسید، امکان تبدیل اقامت تحصیلی به کاری و تمدید آن برای شما وجود دارد. پس از سه تا پنج سال اقامت کاری در کانادا می‌توانید برای اقامت دائم کانادا اقدام کنید.

 

ادامه تحصیل در کانادا

در این روش لازم است قبل از پایان تحصیل در مقطع فعلی، مدارک خود را برای اخذ پذیرش مقطع بعدی به دانشگاه مورد نظرتان ارائه کنید. برای تمدید اقامت تحصیلی با ادامه تحصیل در کانادا لازم است دقت داشته باشید که کارهای اداری می‌تواند زمان‌بر باشد و برای همین بهتر است سه تا ۶ ماه قبل از پایان مقطع فعلی برای مقطع بعدی مدارک خود را آماده و ارسال کنید.

سرمایه گذاری در کانادا

در صورت برخورداری از سرمایه کافی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید یا خرید یک کسب‌وکار در کانادا، می‌توانید از این طریق به اقامت دائم کانادا برسید. دولت کانادا از سرمایه‌گذاران خارجی استقبال می‌کند و شرایط خوبی را در اختیارشان قرار می‌دهد. این روش یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای رسیدن به پاسپورت کانادایی هم هست.

کارآفرینی در کانادا

اگر ایده خوبی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار دارید که برای آن طرح کسب‌وکار (Business Plan) دقیقی هم نوشته‌اید، می‌توانید با مراجعه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا شتابدهنده‌های کانادایی به جذب سرمایه بپردازید. دانشگاه‌های کانادا به طور منظم برنامه‌هایی با هدف حمایت از ایده‌های کارآفرینی برگزار می‌کنند. شما در این برنامه‌ها می‌توانید با سایر افراد شبکه‌سازی کرده و برای اجرای ایده‌هایتان تیم تشکیل دهید تا پس از پایان تحصیل با راه‌اندازی یک کسب‌وکار در کانادا ماندگار شوید.

اخذ اقامت دائم از طریق تحصیل در کانادا

با توجه به نرخ بیکاری پایین کانادا (۵ درصد – آخرین آپدیت دسامبر ۲۰۲۲) و نرخ ایجاد شغل جدید در این کشور (سالانه ۱۸ هزار شغل جدید در کانادا ایجاد می‌شود) پیدا کردن کار پس از تحصیل در این کشور کار سختی نیست. همانطور که در بخش قبل گفتیم، روش‌های دیگری هم برای ماندگار شدن در کانادا پس از تحصیل وجود دارد. اگر بتوانید یکی از این روش‌ها را به کار بگیرید، اقامت شما تا زمان مشخصی (دو تا سه سال) تمدید شده و در ادامه می‌توانید برای اقامت دائم کانادا اقدام داشته باشید.

اخذ پاسپورت پس از تحصیل در کانادا

پس از سه تا پنج سال زندگی در کانادا با اقامت دائم می‌توانید برای اخذ پاسپورت کانادایی اقدام کنید. این پاسپورت مزایای بسیار زیادی برای شما خواهد داشت؛ از جمله اینکه از تمام حقوق شهروندی کانادا برخوردار می‌شوید و برای سفر به کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا نیازی به اخذ ویزا ندارید.

خدمات ما برای تحصیل در کانادا

مهاجرت همیشه مسیری سخت و پراسترس دارد. مسائلی مثل دور شدن از عزیزان و وارد شدن به کشوری با فرهنگ و زبان جدید تنها بخش کوچکی از چالش‌های مهاجرت را تشکیل می‌دهند. ما در این مسیر سخت آگاهیم و تلاش می‌کنیم تا حد ممکن این مشکلات را برطرف کنیم. در همین راستا خدمات زیر را برای متقاضیان تحصیل در کانادا انجام می‌دهیم:

  • پیدا کردن مناسب‌ترین گزینه برای شما: ما شرایط شما را می‌سنجیم و با توجه به آن، دانشگاه‌هایی را به شما پیشنهاد می‌دهیم که بیشترین شانس را برای گرفتن پذیرش از آن‌ها دارید.
  • کمک برای نوشتن CV: سوابق تحصیلی شما در قالب CV به دانشگاه مورد نظر ارائه می‌شود. برای همین مهم است CV را با دقت و به شکلی استاندارد بنویسید. ما یک نمونه آماده (Template) در اختیار شما قرار می‌دهیم و بعد از اینکه آن را پر کردید، ویرایش‌های لازم را طبق استانداردهای دانشگاه و سفارت انجام می‌دهیم.
  • کمک برای نوشتن انگیزه‌نامه: انگیزه‌نامه یا Statement of Purpose مدرکی تاثیرگذار در صدور پذیرش است. نوشتن یک انگیزه‌نامه خوب و استاندارد، شانس شما را برای گرفتن پذیرش بالا می‌برد. ما برای نوشتن انگیزه‌نامه طبق استانداردهای دانشگاه و سفارت به شما کمک می‌کنیم.
  • انجام پیگیری‌های پذیرش: ما پس از تکمیل مدارک شما،مکاتبات لازم برای اخذ پذیرش را با دانشگاه یا دانشگاه‌های مورد نظر انجام می‌دهیم.
  • تکمیل مدارک و گرفتن انگشت‌نگاری (بایومتریک): بعد از اینکه پذیرش یک دانشگاه با موفقیت دریافت شد، نوبت به گرفتن ویزا می‌رسد. در این مرحله ما مدارک شما را کامل می‌کنیم و در ادامه برای گرفتن وقت انگشت‌نگاری درخواست می‌دهیم.

برای بهره‌مند شدن از تمام مواردی که در قسمت قبل بیان شد، کافی است تماس بگیرید

Call Now Buttonتماس با ما