
بیشترین آلودگی هوا مربوط به کدام کشور است؟
بحران آلودگی هوا یکی از بزرگترین مشکلات بشریت در قرن بیست و یکم است. تاثیر مستقیم میزان آلودگی هوا با سلامت بشر به گونه ای با هم گره خورده است که زندگی در آب و هوای پاکیزه یک غنیمت و موهبت بزرگ محسوب میشود. تجمع ذرات آلاینده بیشتر در مناطق صنعتی میباشد. کشورهایی مثل هند و چین که بزرگترین تولید کنندگان دنیا هستند در رده آلوده ترین کشورهای دنیا قرار میگیرند. تعدادی از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا نیز در دسته بندی کشورهایی که با آلودگی هوا درگیر هستند قرار میگیرند.
چه عواملی باعث افزایش آلودگی هوا میشود؟
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی اصلی ترین عامل آلودگی هوا، میزان PM 2.5 به معنای ذرات معلق با قطری برابر ۲.۵ میکرون یا کوچکتر است که توسط احتراق مواد سوختنی وسایل نقلیه، نیروگاهها، آتشسوزی در جنگلها و برخی فرآیندهای صنعتی تولید میشود. شهر دهلی نو در هندوستان دهلی با میانگین غلظت ذرات PM 2.5 که معادل ۱۵۰ میکروگرم در هر مترمکعب هوا است، آلوده ترین هوای دنیا را به خود اختصاص داده است. در نقشه زیر میتوانید نقشه هوایی میزان آلودگی هوا اعلام شده توسط ناسا را بررسی کنید.

پاک ترین هوای دنیا کجاست؟
طبق آمار جهانی 2022 پاک ترین هوای دنیا متعلق به استرالیا میباشد. استرالیا دارای کمترین میزان آلودگی هوا در مناطق شهری میباشد. نیوزیلند، استونی، فنلاند و کانادا مقام دوم تا پنجمین هوای پاک را به خود اختصاص داده اند. در این رده بندی ژاپن مقام دهم و ایالات متحده آمریکا مقام شانزدهم را به خود اختصاص داده است.

کدام کشور آلوده ترین هوای دنیا را دارد؟
به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2022 پاکستان آلوده ترین هوا در مناطق شهری را به خود اختصاص داده است. پس از پاکستان قطر، افغانستان، بنگلادش و مصر مقام دوم تا پنجمین کشورهای آلوده دنیا را به خود اختصاص داده اند. در این رتبه بندی هندوستان مقام هشتم، چین مقام چین مقام سیزدهم، ترکیه مقام پانزدهم و ایران مقام بیستم را دارند. نا گفته نماند که پاکستان در سال های اخیر برای برطرف کردن مشکل آلودگی هوا راهکارهایی را در پیش گرفته است. این کشور در حال کاشت درخت در محوطه های وسیعی شده است.
